GÁRDONYIAK LAPJA márciusi újságcikk

Kedves Olvasók!

Az újság megjelenesekor még a böjtben járunk, a vége felé s már egészen közel a Húsvét, a feltámadás ünnepe. Böjt és Húsvét összetartoznak, de hogyan?
     Jézus Urunk 40 napos böjtjéről Máté evangéliuma 4. részében olvashatunk, ez idő alatt messiási küldetésére készült fel. Kenyér helyett Igével, lelki táplálékkal élt, megrendíthetetlenül biztos volt Isten-Fiúságában és a világ gazdagságának kísértése helyett az Atya iránti imádatra és engedelmességre fókuszàlt. Ezután megerősödve, céltudatosan indul tovább, először Nazáretben a szük hazájában magyarázza az Isten igazságát s csodálkoznak tanításán, mert abban hatalom van. Lk 4, 14-22. Ez az isteni hatalom legteljesebben a Passió történetében válik nyilvánvalóvá, a golgotai kereszthalál rendíti meg a földet s az ember szívét: miattam, helyettem, értem szenvedett. A tanítványok számára nagypénteket követő gyászban, katarzis volt a Feltámadottal találkozni, a halált kinevetni: nincs hatalma a halálnak! Szinte érthetetlen szabadság, szeretetből fakadó szabadság!
  A mi böjtünk egyik célja, hogy mindezt valóban megértsük, s merjük elfogadni s legyen kiállásunk megvallani. A másik cél az, hogy közbenjáró imádsággal könyörögjünk Isten kegyelméért, adjon gyógyulást, testi-lelki gyógyulást, szabadítást a járvány alól. Húsvét örömét hozza el a világba! Ámen.

Templomaink nyitva vannak, szeretettel várjuk a Testvéreket vasárnaponként személyesen is. Húsvétkor az ünnep mindkét napján úrvacsorára terítünk Agárdon és Gárdonyban.

Rajzpályázatot hírdetünk Jézus mennybemenetele címmel, melyre gyermekmunkákat várunk, bármilyen technikával. Leadási határidő: Húsvét. A nyertes alkotás a Bibliai Parkot fogja díszíteni kinagyítva egy óriás plakátra a “Mennybemenetel dombjánál”.

Isten áldását kérem kedves Testvérem és Családja életére!

                                                                                             Karl Melinda református lelkész

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.